top of page

Karavan buzdolabı için ek fan gerekli mi?

Evet!!! Tartışmasız çok faydalı bir ek donanım bu.

3 sistem olarak adlandırdığımız, amonyağı kaynatarak soğutma yapan dolaplarımızda dolabın arkasındaki ısı ne kadar hızlı uzaklaşırsa o kadar performans alınıyor.

Isınan havanın yükselmesi prensibi ile menfezlerden doğal yolla havalanan dolabın arkasındaki bu kısım, yaz aylarında dışarıdaki havanın da sıcak olması sebebiyle yeteri kadar soğuyamıyor. Bu da buzdolabının performansını kötü yönde etkileyen bir durum olarak karşımıza çıkmakta.

Üst havalandırma menfezine takılan son derece sessiz çalışan bir çift fan, termostatlı kontrol ünitesi ile birleştirildiğinde buzdolabımızın verimini hissedilir şekilde arttırmakta.

Bu bölgede 12V elektriğe ulaşmanın kolay olması, fanların menfez gövdesine cırt kelepçelerle kolayca bağlanabiliyor olması delik delmeden kolay montaj imkanı sağlamakta.

Bu fanların tükettiği 10 watt civarı elektrik, bir cep telefonu şarjından fazla olmayan göz ardı edilebilir miktarda bir enerji.

Soğuk havalarda da açık kalmasında sakınca olmayan ek fanlar, soğutma çevrimini hızlandırarak buzdolabının harcadığı gaz ve elektrikte tasarruf sağlamakta...

546 görüntüleme0 yorum
bottom of page